Presentació

                                  

L’Associació Coral Nova Ègara, fou fundada el 1998. Actualment consta de 3 seccions: Coral Nova Ègara, Jazz Cor i Cor Vine. Va ser dirigida en un principi per en Joan Martínez Colàs. Posteriorment ho feren en Raimon Romaní i en Lars Isdhal. Avui dia, el director titular és en Jordi Lalanza.

Hem participat en nombrosos concerts per tota la geografia catalana, però, també n’hem fet a Granada, França i, amb la Cappella Nuova de Sindelfingen, vam compartir diferents projectes musicals a Alemanya, a Rússia i és clar, al nostre país.

Hem dut a terme alguns concerts benèfics per a la Fundació Vicenç Ferrer.

S’han interpretat obres del repertori simfònic-coral com el Messies de Handel, Rèquiem, Missa de la Coronació i la Gran Missa en Do menor de Mozart, la Missa de Glòria de Puccini, la Novena Simfonia i la Fantasia Coral op.80 de Beethoven, la Missa Nelson i la Creació de Haydn, el Psalm 42 i l’Elies de Mendelssohn, entre molts d’altres.

Com a Cor Pilot vam participar en dos Festivals Internacionals de Cant Coral de la Catalunya Centre amb la Missa de Glòria de Puccini i en el Taller de Música Romàntica dirigit per Jan Schumacher.

Hem fet actuacions a auditoris com el Gran Teatre del Liceu, el Palau de la Música Catalana, l’Auditori de Barcelona, l’Auditori Enric Granados de Lleida, el Teatre Ateneu de Tàrrega o al Centre Cultural i a l’Auditori Municipal de Terrassa entre d’altres.

Vam participar en el concurs de cant coral sacre al Festival Internacional  Chorus Inside de Lloret de Mar.

Conjuntament amb la Coral Polifònica Joia d’Alella, hem realitzat diferents concerts de l’òpera Orfeu i Eurídice de Berlioz-Glück a Alella, monestir de Ripoll, Figueres, Premià de Mar i l’auditori municipal de Terrassa, en les dues versions: francesa i italiana.

Hem col·laborat amb l’actor i director Juan Navarro en la producció “El Cor. Per a què serveix la tragèdia ?” a l’Antic Teatre de Barcelona on es van fer quatre representacions.

Finalment, el novembre del 2023 i com a colofó del nostre 25é aniversari, vam produir un concert participatiu de la cantiga Carmina Burana de Karl Orff al Teatre Principal de Terrassa, acompanyats per la Coral Infantil de Mollet del Vallès, Percussionistes de Barcelona i solistes: Tatyana Bogdanchikova, Daniel Morales i Víctor Jiménez.